ЄК призупинила торги дозволами на викиди CO2 через хакерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК призупинила торги дозволами на викиди CO2 через хакерів

Кримінал
321
Європейська комісія призупинила торги дозволами на викиди CO2 та інших парникових газів щонайменше на тиждень після того, як в результаті атаки на сервери торговельної системи було викрадено декілька дозволів.
Сьогодні на сайті ЄК з'явилося повідомлення про те, що торги в торговельній системі дозволів на викиди припиняються принаймні до 26 січня, оскільки вона стала мішенню "зломів системи безпеки" протягом останніх двох місяців. Деякі з крадіжок, що відбулися раніше на цьому тижні, були вчинені з Австрії, Греції, Чехії, Польщі та Естонії.
Європейська система торгів дозволами на викид парникових газів є найбільшою в світі і служить основним інструментом ЄК в боротьбі за скорочення шкідливого впливу людини на екологію. Згідно з європейським законодавством, кожна компанія, що здійснює діяльність на території Європейського союзу, зобов'язана дотримуватися певні квоти викидів парникових газів в атмосферу, у випадку якщо компанія перевищує виділений ліміт, вона має право придбати невибрані квоти в інших компаній, які виявилися більш успішними в справі скорочення викидів і підвищення екологічної безпеки виробництва.
За словами офіційного представника європейського комісара з клімату Марії Кокконен, вартість дозволів, викрадених з чеських адрес, склала близько 7 мільйонів євро. Вона не змогла надати інформацію про вартість інших викрадених квот. "Це могла бути узгоджена акція шахраїв, які задумали викрасти дозволи з законних рахунків, щоб потім перепродати їх на спотовому ринку, поки факт розкрадання не розкриється", - зазначила представник ЄК.
Аналітики вже поспішили заявити, що ця подія буде мати дуже негативний вплив на сприйняття всієї системи торгів дозволами, яка і без того є об'єктом гострої критики всі шість років свого існування. Серед проблем, з якими раніше стикалася європейська влада при розробці та впровадженні системи, - незрозуміла волатильність, податкові махінації та повторне використання вибраних квот.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас