Експерт: Долар в найближчому майбутньому збереже статус світової резервної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Долар в найближчому майбутньому збереже статус світової резервної валюти

Валюта
748
Долар США "в найближчому майбутньому" збереже за собою статус світової резервної валюти, а китайський юань поки що не здатний скласти йому конкуренцію. Таку думку висловив у Гонконгу лауреат Нобелівської премії з економіки (2009 рік) Роберт Манделл.
"Незважаючи на те, наскільки сильною стає економіка Китаю, юань не здатний кинути виклик долару, поки не стане повністю конвертованим", - вважає цей один з найвидатніших економістів сучасності. За його прогнозами, "долар не зникне з поля зору щонайменше протягом як мінімум ще 90 років".
Вчений, виступаючи тут на діловому ланчі перед банкірами і топ-менеджерами, наголосив, що країна-емітент світової резервної валюти "повинна мати не тільки сильну економіку, але і валюту з високим ступенем ліквідності". Він зауважив, що "ліквідність долара справді величезна, і тому багато країн, включаючи Китай, розглядають його як резервну валюту".
Разом з тим професор Манделл, якого вважають"батьком євро", піддав критиці спробу американських законодавців чинити тиск на Китай в питанні ревальвації юаня. Він попередив, що різке зміцнення курсу юаня загрожує негативними наслідками для КНР, оскільки може призвести до напливу в країну спекулятивного капіталу, спровокувати ризики фінансових "бульбашок" та інфляції.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас