"Газпром" підвищує ліквідність паперів за допомогою дроблення АДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" підвищує ліквідність паперів за допомогою дроблення АДР

Енергетика
293
Рада директорів "Газпрому" 19 січня прийняла рішення вплинути на власні котирування шляхом дроблення американських депозитарних розписок (АДР) з тим, щоб підвищити ліквідність паперів і залучити інвесторів. Про це пише сьогодні газета РБК daily.
Рада директорів схвалила укладення "Газпромом" з The Bank Of New York Mellon додаткової угоди, відповідно до якого кількість звичайних акцій компанії, що припадають на одну АДР, буде знижено з чотирьох до двох. Це дозволить зробити АДР "Газпрому" доступними для ширшого кола інвесторів, підвищити ліквідність розписок і в підсумку сприяти довгостроковому зростанню ринкової вартості компанії, вважають у газовій монополії.
У середу, 19 січня, капіталізація "Газпрому" дорівнювала 151,5 млрд дол. За одну АДР "Газпрому" вчора давали 26,66 дол., після дроблення ціна знизиться вдвічі, і папери стануть доступнішими для ширшого кола інвесторів. "Це може дати певний ефект з точки зору підвищення капіталізації, але доволі незначний", - вважає аналітик ІК "Трійка Діалог" Валерій Нестеров. На його думку, головними тригерами для капіталізації російських компаній є ризики країни, податковий режим і ефективність роботи. "Оскільки за всіма цими напрямками є питання, капіталізація "Газпрому" не настільки висока", - додав В.Нестеров.
Не виключено, рішення про дроблення АДР покликане підігріти інтерес до компанії напередодні зустрічей з інвесторами, намічених на лютий поточного року.
Нагадаємо, "Газпром" не єдина російська компанія, яка вдалася до подібного способу підвищення капіталізації. Минулого року дроблення АДР провели МТС і "Полюс Золото", а в 2008 р. - "Сургутнафтогаз".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас