Wikileaks: США збирали біометричне досьє на лідерів Ізраїлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wikileaks: США збирали біометричне досьє на лідерів Ізраїлю

610
Держсекретар США Кондоліза Райс вимагала від американських дипломатів збору інформації про ізраїльських і палестинських лідерів для створення їх "біометричного профілю".
Телеграма, підписана держсекретарем, датована жовтнем 2008 року.
Для дипломатів був складений довгий список тем, що цікавлять держдепартамент, передає MIGNews.com. Серед іншого, дипломати повинні були зібрати "докази того, що уряд Ізраїлю підтримує будівництво поселень на палестинських територіях, або свідоцтва того, що воно підтримує зворотний процес".
Телеграма була надіслана за два місяці до операції "Литий Свинець" в Газі. Її автори також вимагали інформації про "деталі планованих операцій ЦАХАЛа проти палестинських фракцій, включаючи поодинокі ліквідації лідерів терористів і тактику дії сухопутних і військово-повітряних підрозділів".
У ній також були висунуті вимоги "постійного оновлення інформації про пересування ключових цивільних і військових лідерів Ізраїлю, а також біографічну і біометричну інформацію про керівників ПА і ХАМАСу, включно з їх особистою охороною".
Ця інформація повинна була бути отримана, в тому числі, шляхом моніторингу повідомлень в Інтернеті і відстеження дзвінків ізраїльськими мобільними телефонними мережами.
Нагадаємо, 28 листопада сайт Wikileaks оприлюднив секретні документи уряду США, що розповідають про повідомлення, які американські посольства по всьому світу відправляли до Вашингтона.
До цього сайт опублікував скандальні секретні документи про війну в Афганістані, згідно з якими, Сполучені Штати зазнають поразки в цій країні, і про воєнні дії в Іраці.
Wikileaks (від англ. Wiki і leak - витік) - міжнародний соціальний мережевий проект. Був відкритий 29 листопада 2006 групою ентузіастів. Головним представником організації є Джуліан Ассанж, який, за деякими даними, у молодості був хакером і зламував комп'ютери фірм і організацій. Особливо його цікавив Пентагон.
Інтернет-ресурс призначений для публікації різних секретних чи закритих для загального доступу відомостей, що викривають корупцію і зловживання в державних організаціях. Фінансується Wikileaks за рахунок пожертвувань.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас