Луценко оскаржив свій арешт у європейському суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко оскаржив свій арешт у європейському суді

Кримінал
1347
Адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін оскаржив у Європейському суді з прав людини обрання для його підзахисному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Про це він сказав "Українським новинам".
"Ми з Луценком звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою про незаконність його утримання під вартою", - сказав Фомін.
Він повідомив, що також подав до зазначеного суду прохання розглянути позов у прискореному порядку, оскільки скарга може розглядатися протягом 3-5 років.
Нагадаємо, що 5 січня Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Печерського райсуду Києва про зміну запобіжного заходу Луценка з підписки про невиїзд на утримання під вартою на термін до 27 лютого.
Печерський суд ухвалив це рішення в рамках кримінальної справи за звинуваченням Луценка за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі або організованою групою) та частиною 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) - справі про незаконне нарахування водію Луценка пенсії.
29 грудня 2010 партія "Народна самооборона" заявила про висунення Генеральною прокуратурою звинувачень Луценку в зловживанні владою або службовим становищем в кримінальній справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка в 2004 році.
Зі справи щодо отруєння Ющенка виділений окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу, і Луценку висунуто обвинувачення за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас