Меркель відмовилася ділити єврозону на сильний північ і слабкий південь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель відмовилася ділити єврозону на сильний північ і слабкий південь

Казна та Політика
314
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв'ю журналу Stern, коментуючи ситуацію навколо євро, відкинула ідею поділу єврозони на дві частини: сильний північ і слабкий південь. "При мені цього не станеться. Я говорю від імені Німеччини чітке ні", - заявила канцлер, зазначивши, що відносини в Європі досить складні і їх не можна спрощувати і фарбувати в чорні чи білі кольори.
Канцлер також категорично відмовилася повертатися до німецької марки. "Ніякого повернення до марки не буде", - заявила Меркель, підкресливши, що ФРН залишається прихильною до євро і зробить все можливе для підтримки стабільної європейської валюти. Канцлер відзначила, що розуміє занепокоєння людей за свої гроші, проте висловила впевненість, що у Німеччини вистачить сил справитися з ситуацією.
Крім того, в інтерв'ю Stern Ангела Меркель вперше чітко висловилася на підтримку французької ініціативи про створення загальноєвропейського економічного уряду. При цьому канцлер дала зрозуміти, що провідна роль має бути відведена 17 державам єврозони.
За словами Меркель, ще в лютому минулого року, відповідаючи на пропозиції Парижа про створення єдиного економічного уряду, глави 27 держав ЄС дали зрозуміти, що вважають себе таким. "Тепер постає питання, чи повинні 17 держав єврозони інтенсивніше співпрацювати одна з одною? Я кажу, що так, але при цьому важливо не замикатися. Те, про що ми домовимося, повинно бути відкритим для інших, якщо вони побажають приєднатися до нас", - сказала канцлер.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас