В Нідерландах пишуть книгу рецептів їжі з комах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нідерландах пишуть книгу рецептів їжі з комах

71
Професор університету нідерландського міста Вагенінген Арнольд ван Хейс збирається випустити кулінарну книгу з рецептами страв з комах. Вчений вважає, що перехід з традиційної їжі на безхребетних членистоногих тварин допоможе людству впоратися з наслідками всіх глобальних змін на планеті, повідомляє агентство Reuters.
В укладанні кулінарної книги вченому зголосився допомогти шеф-кухар однієї з нідерландських гастрономічних шкіл. Кухар, який співпрацює з ван Хейсом, зокрема, розробив рецепти пирога з заварним кремом та личинками борошняного хрущака, а також шоколадного праліне з хробаками. Чи увійдуть рецепти цих солодощів до майбутнього видання, не уточнюється.
Сам Арнольд ван Хейс вважає, що кулінарна книга повинна допомогти європейцям, які не звикли вживати в їжу жуків та інших подібних істот, впоратися з огидою і навчитися їсти корисних і поживних членистоногих. "Вся справа в психології. Діти їдять комах без всяких проблем, а дорослі можуть навчитися цьому через дегустаційний досвід", - відзначив учений.
Щоб допомогти європейцям подолати огиду і страх перед комахами, ван Хейс і його однодумці проводять спеціальні майстер-класи, читають лекції і ведуть кулінарні заняття, під час яких розповідають про користь і смак комах.
За словами вченого, комахи здатні задовольнити людські потреби в поживних речовинах, а значить, допоможуть подолати продовольчу кризу. Крім того, членистоногі, що вирощуються для вживання в їжу, повинні посприяти поліпшенню клімату, скороченню викидів парникових газів і сповільнити виснаження родючих земель.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас