У Гідропарку відкриють аквапарк і парк радянського періоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гідропарку відкриють аквапарк і парк радянського періоду

87
Незабаром розпочнеться реконструкція Гідропарку, який за півтора року, до Євро-2012, хочуть перетворити на європейський парк розваг.
Вже вирішено, що тут з'являться аквапарк, сучасні атракціони і парк радянського періоду з монументами вождів, пише газета Сегодня.
Сьогодні увечері в Союзі архітекторів відбудеться нарада за Генпланом, де обговорять серед іншого й облаштування Гідропарку. А днями в мерії підпишуть розпорядження про реконструкцію центральної частини міста до Євро-2012, включно з головним водним парком столиці.
Остаточний проект, як кажуть у главку архітектури, може з'явитися в кінці весни і відразу ж почнуться роботи.
Від обіцяної владою канатної дороги вздовж схилів Дніпра вирішено відмовитися. "Для неї потрібно встановлювати опори на схилах, а вони зсувні", - пояснив головний архітектор Києва Сергій Целовальник. Проте будуть аквапарк, екстремальні атракціони, спортивна зона і парк радянського періоду.
Споруда київського Діснейленду (його вже охрестили "Гідролендом"), який планували будувати на місці старих атракціонів, затягується зі зміною керівництва парку і пошуком грошей. "Шукаємо інвесторів. З бюджету нам поки нічого не виділили", - сказав директор Гідропарку Сергій Воронецький. У ";Гідроленді" планують близько 40 атракціонів, у тому числі гірки "Мертва петля" та вагончики, що злітають з висоти у воду.
Є ідея побудувати пішохідні мости, які з'єднають Гідропарк з Дніпровським узвозом і з Трухановим островом, де розміститься величезне колесо огляду. Крім того, невеликі містки зроблять у районі Матвіївської та Венеціанської затоки.
Парк радянського періоду розміститься біля "Києва в мініатюрі". Планується, що в ньому буде 126 пам'ятників, демонтованих в Києві за 17 років - Косіору, Мануїльському, Петровському, Іллічу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас