Комуністи обіцяють "зірвати" скасування мораторію на продаж землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комуністи обіцяють "зірвати" скасування мораторію на продаж землі

Аграрний ринок
320
Фракція Комуністичної партії України не голосуватиме за законопроекти, якими передбачено скасувати мораторій на продаж землі.
Про це лідер фракції КПУ Петро Симоненко заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.
Він нагадав, що цей мораторій діє до 1 січня 2012 року. "Ми категорично проти продажу землі", - зазначив Симоненко.
За його словами, потрібно докласти всіх зусиль, щоб Україна не стала "сировинним придатком для Європи та інших країн".
На переконання лідера КПУ, необхідно ухвалити закон, в якому визначити, що власником земельного паю є селянин, і "селянин, як власник паю, повинен бути, в першу чергу, членом кооперативного господарства", яке має не тільки об'єднувати земельні паї, але і акумулювати фінанси. Він зазначив, що селянам не вигідно здавати землю в оренду.
Симоненко вважає, що селянянину потрібно надати право продавати свої паї державному земельному фонду, який необхідно створити. За його словами, в такій ситуації "за ринковими цінами селянин продає землю державі".
Симоненко зазначив, що парламент найближчим часом має ухвалити закони про кадастр землі й про цінову політику під час продажу землі.
"Сьогодні немає реформ на селі, сьогодні є політика руйнування економічного потенціалу в агропромисловому комплексі", - заявив він.
Як повідомлялося, 14 січня заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Микола Калюжний заявив, що закон про ринок земель планується ухвалити у Верховній Раді України в першому кварталі 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас