Smart Holding залишається єдиним претендентом на покупку Regal Petroleum — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Smart Holding залишається єдиним претендентом на покупку Regal Petroleum

Фондовий ринок
315
Група компаній Smart Holding залишається єдиним претендентом на покупку акцій британської компанії Regal Petroleum. Про це повідомляє прес-служба групи компаній Smart Holding.
Рада директорів Regal Petroleum продовжує рекомендувати акціонерам ухвалити пропозицію Energees Management (контролюється Smart Holding Group) про викуп акцій за ціною 0,24 пенсів за акцію. Загальна сума пропозиції оцінена в 77 млн. фунтів стерлінгів з розрахунку сукупного акціонерного капіталу компанії.
Раніше повідомлялося, що компанія Heamoor Limited і Geo-Alliance, контрольовані українським бізнесменом Віктором Пінчуком, заявили про готовність купити нафтогазову компанію Regal Petroleum.
Нагадаємо, в грудні 2010 р. рада директорів Regal Petroleum підтримала пропозицію Energees Management про покупку компанії за 121,5 млн дол. Energees запропонували Regal, яка котирується на Лондонській фондовій біржі, 24 пенса за акцію, що на 24 листопада означало 92% премію (акції котирувалися на рівні 12,5 пенсів).
Як повідомлялося, Regal Petroleum через проблеми з регулятивними органами призупинила видобуток в Україні, показники її видобутку виявилися нижчими за очікувані.
Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища (Київська обл). У кінці жовтня 2010 року в Regal виникли ускладнення під час буріння свердловини SV-69 (Свиридівське родовище): під час спроби вилучення бура з свердловини його нижня частина застрягла. Компанія також оголосила, що рівень видобутку в Україні виявився нижчим, а сама розробка - складнішою, ніж очікувалося.
Операційний прибуток Regal Petroleum за перше півріччя 2010 р. склав 3,41 млн дол., у порівнянні зі збитками в 6,01 млн дол. за аналогічний період 2010 р.
Energees Management Limited належить Energees Investments Limited (консолідований прибуток за 2009 р 115,2 млн дол.), яка в свою чергу контролюється Smart Holding Group. Smart Holding Group володіє 25% Metinvest.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас