Перший раз відправитися на роботу на гелікоптері Янукович зможе вже за два місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший раз відправитися на роботу на гелікоптері Янукович зможе вже за два місяці

Казна та Політика
411
"Поставлено таке завдання, щоб 20 березня на майданчик вже змогли приземлитися два президентські гелікоптери - з Януковичем і його охороною", - розповіли робітники на вертодромі біля Верховної Ради в Києві, пише "Сегодня".
За словами робітників, зараз будується перший поверх автопаркінгу, трохи пізніше планується будівництво моста, яким кортеж буде виїжджати з майданчика в центр міста. "Подейкують, що незабаром можуть ввести три зміни, щоб вже точно вкластися в поставлені терміни", - говорять робітники.
Робітники говорять, що вони і в "Межигір'ї" у Президента працювали. "Влітку минулого року ми теж облаштовували там гелікоптерний майданчик. Виходить, що цей і той вертодроми - ланки одного ланцюжка: у "Межигір'ї" злетів, а тут приземлився", - відзначають робітники.
За їх словами, поруч з межигірським майданчиком є металевий ангар, а в ньому два гелікоптери. Розглянути машини не було можливості - близько до них робітників не підпускали.
Архітектор Сергій Степанов, який займається розробкою проекту гелікоптерного майданчика в центрі Києва, повідомив, що цей об'єкт буде не вище 12-метрових дерев, які його оточують, тобто близько 10 метрів. "Гелікоптерний майданчик чітко впишеться в рельєф, тобто не буде підноситися. А міст буде прокладений не на оглядовий майданчик біля Верховної Ради (про це говорять робітники на будівництві), а далі, до дороги, що проходить поблизу будинку N9 на вулиці Грушевського", - говорить Степанов.
Голова компанії "Основа-Солсіф", яка будує об'єкт, Юрій Карпенко боїться поки загадувати з точними термінами здачі. "20 березня приземлитися гелікоптери, напевно, ще не зможуть, реальніше - ближче до квітня. Паркінг біля майданчика буде однорівневим", - розповів Карпенко.
Про зовнішній вигляд майданчика та паркінгу він сказав, що це буде складна з архітектурної точки зору, але красива споруда: "Ми робимо все, щоб цей об'єкт став окрасою нашого міста".
Нагадаємо, раніше глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін заявив, що Президент В. Янукович для перельотів з "Межигір'я" на роботу буде використовувати орендований гелікоптер і парк Державного управління справами.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас