Експерт: Темпи зростання промисловості в 2011 році залишаться високими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Темпи зростання промисловості в 2011 році залишаться високими

Казна та Політика
375
Темпи зростання промисловості в 2011 році залишаться високими. Проте, на тлі уповільнення зростання світової економіки і підвищення бази порівняння цей показник, ймовірно, складе не більше 9-9,5%.
Про це FINANCE.UA розповів керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україну Микола Івченко, повідомила прес-служба компанії.
Обсяг промислового виробництва за підсумками минулого року підвищився на 11%. Більшість галузей, за винятком виробництва коксу і продукції нафтопереробки, показали зростання. Лідерами відновлення стали експортоорієнтовані сектори вітчизняної промисловості: машинобудування (+34,5%), хімічна галузь (+21,5%), металургія (+12,5%), - говориться в повідомленні.
Більша частина замовлень для машинобудування надійшла з боку Росії та інших країн СНД. Залежність цієї галузі від зовнішнього попиту, ймовірно, триватиме і цього року. Деяке уповільнення економіки в більшості країн СНД може призвести до зниження темпів зростання машинобудування в Україні.
Високі темпи зростання виробництва в металургії стали результатом підвищеного попиту на сталь з боку зовнішніх ринків на тлі відновлення світової економіки. Очікується, що обсяг виробництва в металургії цього року виросте тільки на 9-10% на тлі більш помірного попиту на сталь. До того ж, на зовнішніх ринках наразі має місце досить жорстка конкуренція, підкріплювана штучною девальвацією національних валют, а внутрішній ринок в України без державної підтримки металомістких сфер залишається маленьким.
За словами експерта, галузі, орієнтовані на внутрішній ринок, показали більш низькі темпи зростання: целюлозно-паперова промисловість - 2,5%, харчова - 2,7%, легка - 7,8%.
"Це свідчить про те, що внутрішній ринок в Україні повністю не відновився, і має гарний потенціал для зростання цього року на тлі поступового відновлення кредитування населення і юридичних осіб, загального економічного зростання в країні", - відзначає Івченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас