Сорос: Дуже жорсткі умови стабкредиту для країн єврозони загрожують існуванню євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Дуже жорсткі умови стабкредиту для країн єврозони загрожують існуванню євро

Казна та Політика
452
Дуже жорсткі умови надання стабілізаційних кредитів країнам зони євро, що зазнають зараз фінансових труднощів, підвищують ризик соціальних заворушень у Європі і ставлять під загрозу існування єдиної європейської валюти.Таку точку зору висловив відомий американський фінансист Джордж Сорос в опублікованому в середу інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt, передає ИТАР-ТАСС.
Одночасно Сорос зазначив, що нинішня криза зони євро не може бути вирішена тільки за рахунок надання стабілізаційних кредитів урядам, які опинилися в складній економічній ситуації. Поряд з цим має бути збільшений капітал європейських приватних банків.
"Стабілізаційні фонди повинні використовуватися не тільки для допомоги урядам, а й для поповнення капіталу банків", - вказав Сорос. "Завдання надання банкам Євросоюзу нових фінансових засобів для зміцнення їх основного капіталу носить екстрений характер, - вважає він. - При цьому цю задачу слід виконати в рамках єдиної загальноєвропейської програми".
Сорос також висловився за зниження відсоткової ставки за стабілізаційними кредитами. "Надто жорсткі умови, встановлені для Ірландії та Греції, не дозволяють цим невеликим країнам збільшити свою конкурентоспроможність по відношенню до великих індустріальних держав", - зауважив фінансист.
Справжня небезпека для євро полягає в тому, що нинішні стабілізаційні програми, що відрізняються підвищеною жорсткістю, породять соціальну напругу та глибокий політичний розкол всередині Євросоюзу, попередив Сорос.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас