Ъ: Україна піднялась до Буркіна-Фасо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ъ: Україна піднялась до Буркіна-Фасо

912
В Україні зберігається високий ступінь ризику для іноземних інвестицій. Про це свідчить індекс інвестиційних ризиків Political Risk Atlas, що публікується британською компанією Maplecroft. У той же час експерти відзначають, що в країні зросла загальна стресостійкість громадян і зменшився рівень терористичної небезпеки.
Учора в розпорядженні видавництва опинився звіт Political Risk Atlas 2011, підготовлений британською консалтинговою компанією Maplecroft за підсумками 2010 року. Щорічний індекс інвестиційних ризиків розраховується для 196 країн з 2009 року. Перші 10 місць рейтингу зайняли країни з "критично високими" ризиками та нестабільним бізнес-середовищем: Сомалі, Демократична Республіка Конго, Судан, М'янма, Афганістан, Ірак, Зімбабве, Північна Корея, Пакистан і Росія.
Згідно зі звітом, за минулий рік в Україні погіршилися показники корпоративного управління і макроекономічної стабільності, дотримання прав людини в роботі правоохоронних органів і критично знизився рівень освіти. Крім того, збільшився ступінь держрегулювання бізнесу і політичної стабільності, зросла загальна стресостійкість громадян і знизився рівень терористичної небезпеки.
Компанія Maplecroft заснована 2001 році в місті Бат (Великобританія). Сфера діяльності - аудит, консалтинг, управління ризиками, аналітика, наукові дослідження. Співпрацює з ООН і Всесвітнім економічним форумом. При складанні індексу Political Risk Atlas враховується 41 фактор, серед яких - наявність збройних конфліктів, ситуація з дотриманням законів і прав людини, рівень розвитку економіки і бізнесу, ступінь корумпованості і держрегулювання.
У рейтингу 2010 року Україна поліпшила в порівнянні з 2009 роком свою інвестиційну привабливість і перемістилася з 62-го на 74-е місце, опинившись між Буркіна-Фасо (Африка, 73-е місце) і Республікою Східний Тимор (Індонезія, 75 -е місце). У той же час, за даними Maplecroft, в Україні, як і практично на всій території СНД, зберігається високий ризик для інвестицій приватного бізнесу.
Як повідомив учора керівник департаменту комунікацій Maplecroft Джейсон Макгоун, при складанні звіту експерти використовували дані міжнародних організацій та ЗМІ, а також інформацію джерел компанії. "Рейтинг Political Risk Atlas складається виключно для оцінки інвестиційної привабливості країни, а не для використання в політичних цілях", - зазначив Макгоун.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас