Балога скаржиться на недостатнє фінансування МНС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога скаржиться на недостатнє фінансування МНС

Казна та Політика
215
Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога вважає, що на функціонування його міністерства у 2011 році необхідно додатково виділити як мінімум 825 мільйонів гривень.
За словами міністра, в державному бюджеті на 2011 рік на потреби Міністерства надзвичайних ситуацій (МНС) передбачено близько 4,4 мільярда гривень, однак ці кошти в основному підуть на фінансування захищених статей і частково на утримання.
"На розвиток залишається небагато. Тому МНС потрібно ще 825 млн. Це мінімальна додаткова сума, і ми не будемо претендувати на більше, якщо, дай Бог, не станеться біди", - сказав Балога.
Зокрема, за його словами, 565 мільйонів гривень необхідно силам цивільної оборони на технічне дооснащення, придбання спеціального одягу та інвентарю, 180 мільйонів гривень - на підтримку безпеки об'єкта "Укриття" на Чорнобильській атомній електростанції, 80 мільйонів гривень - на екологічні програми на ЧАЕС і в зоні відчуження.
"Ми передали всі обґрунтування в уряд. По суті, йдеться про превентивне фінансування, здатне за копійку попередити мільйонні витрати. Будемо сподіватися, що з економічним зростанням кошти будуть виділені", - сказав міністр.
Балога також підкреслив, що його міністерство прозвітує за кожну виділену з держбюджету гривню, днями була відкрита вся інформація про використання бюджету міністерства в 2010 році, а аналіз показав, що кожна п'ята тендерна закупівля в 2010 році була проведена як мінімум непрозоро.
Міністр пообіцяв, що надалі звіти про всі витрати та всі операції з бюджетними коштами будуть відкритими.
Він також зазначив, що в 2011 році планується заощадити кошти за рахунок скорочень кадрів, передусім керівних. У той же час, за словами Балоги, не буде скорочений жоден фахівець нижніх рівнів, а всі скорочені отримають передбачені законом компенсації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас