Ірак виставив Україні штраф за зрив контракту на поставку літаків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак виставив Україні штраф за зрив контракту на поставку літаків

Казна та Політика
6343
Ірак виставив Україні штраф в сумі 165 тисяч доларів за зрив термінів постачання партії літаків АН-32Б, повідомив Фокус з посиланням на джерела, близькі до збройного бізнесу.
Загальна сума штрафу може зрости до 55 млн доларів - така санкція обумовлена в самому контракті. Як повідомляється, контракт був укладений між Міністерством оборони Іраку і держпідприємством Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма Прогрес, дочірньою компанією Укрспецекспорту.
Видання відзначає, що перша поставка БТР-4 в Ірак також була зірвана і перенесена на кінець лютого цього року. Але Ірак поки не повідомляє про можливу компенсацію. Однак Багдад вже вимагає збільшити першу партію БТР із 11 до 26 машин.
Як пише Фокус, вчора о 16:30 прем'єр-міністр Микола Азаров зібрав у Кабміні термінове засідання для обговорення долі контрактів. На ньому був присутній голова новоствореного оборонного концерну Укроборонпром Дмитро Саламатін. Подробиці наради у прем'єра поки невідомі.
Нагадаємо, Україна зобов'язалася поставити в Ірак 420 бронетранспортерів (БТР-4) на суму $457,5 млн. З них - 270 лінійних БТР-4, 80 командирських, 30 штабних, 30 медичних та 10 ремонтно-евакуаційних машин. Також сторони домовилися про продаж Іраку шести транспортних літаків АН-32 на суму $99 млн.
Штраф за зрив контракту становить 1% на місяць від вартості непоставленої техніки (починаючи з другого місяця затримки). Ірак має право вимагати не більше 10% від загальної суми (55 млн доларів). Виняток - рішення Іраку або форс-мажорні обставини (землетруси, повені або введення міжнародного ембарго).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас