Азаров: Кабмін для покриття касових розривів у січні продав 500 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Кабмін для покриття касових розривів у січні продав 500 млн доларів

Казна та Політика
468
Уряд України для покриття касових розривів у січні продав 500 млн. доларів із запасів Держказначейства.
Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в ефірі "5-го каналу".
"Ми прийняли рішення продати 500 мільйонів доларів валютних запасів, які знаходяться на рахунках казначейства, а не Національного банку, для того, щоб покрити тимчасові касові розриви, зумовлені невідповідністю доходів бюджету витрат", - заявив Азаров, коментуючи заяву лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про те, що уряд і Нацбанк провели неконтрольовану емісію коштів.
Він підкреслив, що касові розриви в січні виникають через велику кількість святкових днів і неритмічність надходжень платежів до бюджету.
"Касові розриви в січні неминучі. Вони на моїй пам'яті були завжди... Ці касові розриви покриваються продажем валюти, яка є на казначейських рахунках держави. Ця валюта спеціально накопичується на такі періоди, коли в країні накопичуються касові розриви", - сказав Азаров.
Він також уточнив, що кошти від продажу валюти увійшли до 9 млрд. грн. - суму, яка до 20 січня буде повністю перерахована до Пенсійного фонду для своєчасної виплати пенсій.
Таким чином, зазначив прем'єр, заява Тимошенко абсолютно безпідставна і безвідповідальна.
Як повідомлялося, лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Тимошенко заявила, що планує звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати факти необґрунтованого випуску грошових коштів, а також незаконного виведення фінансових ресурсів з України в офшорні зони.
Зокрема, вона повідомила, що в 2010 році уряд спільно з Нацбанком вдався до неконтрольованої емісії в обсязі 99 млрд. 671 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас