Український ринок акцій у вівторок зростав другу торговельну сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок зростав другу торговельну сесію поспіль

Фондовий ринок
114
Український фондовий ринок у вівторок другий день поспіль закрився зростанням, наслідуючи позитивну динаміку майданчиків Європи і США: індекс акцій "Української біржі" (УБ) підвищився на 1,59% - до 2646,59 пункту при обсязі торгів в 234,48 млн грн, індекс ПФТС - на 1,56%, до 1047,04 пункту при обсязі торгів 34,81 млн грн.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" портфельний управляючий інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слобідський, західні майданчики в цей день упевнено зростали на тлі оптимізму міністрів фінансів ЄС, які почали в понеділок увечері обговорювати пропозиції щодо зміцнення антикризових механізмів всередині єврозони і заявили про впевненість у тому, що ситуація в регіоні під контролем і буде поліпшуватися в подальшому. Значну підтримку ринкам надали також статдані з єврозони, Великобританії та Німеччини, що перевершили очікування аналітиків.
У лідерах зростання на УБ були акції Укрсоцбанку (+8,62%), Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (+4,2%) і Райффайзен банку Аваль (+3,66%).
Найбільше зниження серед ліквідних паперів продемонстрували "Укрнафта" (-0,72%) і "Укртелеком" (-0,53%).
У лідерах торгової активності були акції Алчевського меткомбінату (+2,5%), "Центренерго" (+2,79%), Укрсоцбанку і Авдіївського коксохімічного комбінату (+1,34%).
На біржі ПФТС найбільше підвищення вартості продемонстрували акції Алчевського меткомбінату (+12,85%), Укрсоцбанку (+7,06%), "Центренерго" (+5,82%) і "Азовсталі" (+5,7% ).
У той же час зниженням закрилися акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (-9,84%), "Укртелекому" (-1,1%) і Крюковського вагонобудівного заводу (-0,81%).
За словами аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, акції Алчевського меткомбінату продовжують відігравати чутки про отримання його власником - корпорацією ІСД - позики на $0,5 млрд, що, за його оцінками, дозволить їй нівелювати негативні тенденції на виробничих об'єктах і наростити виробництво. У той же час Іванишин зазначає, що в майбутньому ця заборгованість буде виступати додатковим обмеженням грошового потоку для акціонерів.
За даними трейдера інвесткомпанії "Адамант Інвестметнс" Ірини Барабанової, серед акцій емітентів з активами в Україні, що торгуються на Варшавській фондовій біржі, зростання продемонстрували у вівторок всі без винятку папери: "Мілкіленд" (+3,15%), "Агротон "(+9,26), "Садова Груп" (+2,35%), "Кернел" (+0,25%) і "Астарта" (+0,50%).
Відповідно до припущень експерта, оптимізму інвесторам додає також курс євро, який відносно долара зріс до 1,3449 EUR/$.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас