Експерт: Криза суверенних боргів в єврозоні не подолана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Криза суверенних боргів в єврозоні не подолана

Казна та Політика
403
Криза суверенних боргів в зоні євро, який на сьогоднішній день кілька пом'якшав, не подолана, заявив у вівторок єврокомісар з економіки Оллі Рен. "Важливо, щоб ми зрозуміли, що криза суверенного боргу триває", - сказав він журналістам у Брюсселі, де відбувається засідання міністрів економіки та фінансів 27 країн ЄС (ЕКОФІН).
У зв'язку з цим Рен висловився на підтримку якнайшвидшого зміцнення Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС) і "розширення поля його діяльності". "Зміцнення ЄФФС повинно розглядатися як прелюдія до створення постійного механізму фінансової стабільності в ЄС", - вказав єврокомісар.
Лідери Євросоюзу в середині грудня 2010 року на саміті в Брюсселі схвалили створення так званого постійного механізму фінансової стабільності в ЄС, який почне працювати в червні 2013 року і замінить тимчасовий стабілізаційний механізм. Він був створений в середині минулого року і включає в себе фонд (ЄФФС) обсягом 750 млрд євро, сформований за рахунок внесків країн ЄС (440 млрд євро) і МВФ.
Наразі уряди країн ЄС обговорюють можливість значного збільшення обсягу фонду допомоги. Це пов'язано з тим, що коштів ЄФФС може виявитися недостатньо, якщо фінансова допомога знадобиться Португалії, а потім і Іспанії.
Раніше збільшити розмір ЄФФС пропонував глава Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу. Однак він зазначив, що не може назвати чітких параметрів зміни фонду. Віце-прем'єр і міністр фінансів Бельгії Дідьє Рейндерс став першим з офіційних осіб, хто озвучив конкретну цифру, висловившись за подвоєння коштів ЄФФС - до 1,5 трлн євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас