Азаров почав розбиратися з підвищенням цін на продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров почав розбиратися з підвищенням цін на продукти

Аграрний ринок
326
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі направити комісії для вивчення цінової ситуації у Волинській і Вінницькій областях.
Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, це починає аналітичну та контрольну роботу з усунення цінових дисбалансів у регіонах.
"Ми повинні отримати об'єктивну картину перед звітом керівників регіонів на Кабінеті міністрів, щоб дати принципову оцінку їх роботі. Виправдання, що ціни на продукти підвищуються тому, що подорожчав бензин, що відбувається сезонне коливання або виросли світові ціни, уряд не приймає", - підкреслив Азаров.
"Ціни на пальне зросли на 5-6%, а на картоплю, наприклад, у Тернопільській області - на 25%. І світові ціни на картоплю, якої у нас достатньо, Тернопільської області взагалі ніяк не стосуються", - додав він.
Також прем'єр-міністр доручив Мінекономіки та Антимонопольному комітетові разом з регіональними адміністраціями вжити визначених законом заходів там, де ціни збільшено не вмотивовано. Зокрема, якщо закупівельна ціна гречки становить близько 7 гривень за 1 кілограм, а роздрібна - більше 15 гривень, то очевидно, що різниця - це надприбуток торгівлі.
"Ми повинні привести до тями нашу торгівлю і жорстко, неминуче застосовувати законні санкції до тих, хто залазить у кишеню громадян", - зазначив він.
У той же час Азаров підкреслив, що принципове вирішення проблеми цінової стабілізації полягає в нарощуванні виробництва продукції та створення сучасної інфраструктури торгівлі.
"Для цієї ж картоплі в принципі існує тільки три етапи руху до покупця: транспортування з поля на базу - раз, переробка (сортування, сушіння, упакування) - два, і транспортування до магазинів - три. Все. Не може картопля раптово стати на чверть дорожчою ", - впевнений глава уряду.
"Тому висновок однозначний: нашу оптову та роздрібну торгівлю необхідно модернізувати, повертати до покупця. Не дозволяти цілому натовпу перекупників і торговельним мережам наживатися на покупцеві. Ось чому цього року ми почали будівництво великих оптових ринків сільгосппродукції", - зазначив Азаров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас