У Британії створять вуличні зони для пияцтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії створять вуличні зони для пияцтва

70
Для питущих жителів міста Колчестер, яке розташоване в графстві Ессекс, облаштують спеціальні зони на вулицях, де вони зможуть безперешкодно вживати алкогольні напої.
За задумом влади, колчестерські алкоголіки повинні будуть переміститися з центру міста на його околиці - там вони нібито не будуть заважати ні місцевим жителям, ні туристам. Більше того, алкоголь у них не буде відбирати поліція, як вона зазвичай робить, якщо побачить п'яного городянина в історичному центрі Колчестера.
У тому випадку, якщо цей проект буде реалізований, Колчестер стане першим британським містом, в якому будуть діяти спеціальні зони для пияцтва. Втілити план у життя раді збираються допомогти благодійні організації, які візьмуться здійснювати контроль за поведінкою і станом п'яниць у спеціально відведених для вживання алкоголю місцях.
Та в місті знайшлися ті, хто ставиться до задуму влади без ентузіазму. Так, наприклад, депутат місцевого парламенту Боб Рассел заявив, що вважає пропозицію ради неефективною.
"Пияцтво - це серйозна соціальна проблема, і, просто заховавши алкоголіків подалі від туристів і жителів міста, ми її не вирішимо", - говорить парламентарій.
Однак самі п'яниці зустріли проект ради Колчестера з натхненням. За словами одного з них, поліція завжди розганяла алкоголіків з вулиць і відбирала у них напої, але це не допомагало - вони все одно поверталися на улюблені місця.
"Буде чудово, якщо ми зможемо спокійно пити, вигулювати своїх собак, і ніхто не буде нас турбувати", - відзначив один з колчестерських любителів спиртного.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас