Іспанія продала бондів на 5,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія продала бондів на 5,5 млрд євро

Казна та Політика
152
Іспанія у вівторок розмістила 12-и 18-місячні державні облігації на 5,5 млрд євро (7,34 млрд доларів), що збіглося із середнім діапазоном очікуваного обсягу, а прибутковість обох бондів скоротилася в порівнянні з минулим аукціоном в грудні.
Розпродаж короткострокових боргових зобов'язань Іспанії став першим цього року. Аукціон п'ятирічних бондів 12 січня відбувся успішніше, ніж очікувалося, що зміцнило довіру інвесторів до периферійних економік єврозони.
Обсяг продажів однорічних паперів склав 4,5 млрд євро за середньої прибутковості 2,947% в порівнянні з 3,449% на грудневому аукціоні. Попит на папір перевищив пропозицію в 2,2 рази.
Іспанія розмістила півторарічні бонди на 1 млрд євро за середньої прибутковості 3,367% проти 3,721% минулого місяця. Перепідписка склала 4,1 рази.
Спред прибутковості іспанських десятирічних бондів до німецьких аналогів знизився після аукціону на 2 базисних пункту.
В понеділок Іспанія скасувала плани проведення аукціону довгострокових облігацій у вівторок і замість цього продала десятирічні бонди на 6 млрд євро синдикату банків за спреду до середньоринкових свопів 225 базисних пунктів або 256,4 пункту до німецьких десятирічних облігацій.
Увага ринків прикута до аукціонів боргових паперів периферії єврозони, включно з Португалією та Іспанією. У випадку якщо вартість запозичення для них на відкритих ринках стане занадто високою, їм буде потрібна фінансова допомога Євросоюзу і МВФ аналогічно до Греції та Ірландії, щоб уникнути дефолту і не розколоти європейський валютний блок.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас