Єгиптяни закриють гробницю Тутанхамона для туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгиптяни закриють гробницю Тутанхамона для туристів

65
Гробницю фараона Тутанхамона закриють, оскільки від присутності численних туристів усередині гробниці відбуваються різкі коливання вологості, що викликає руйнування пам'ятника.
Виявлена 89 років тому легендарна гробниця фараона Тутанхамона рішенням влади Єгипту в кінці цього року буде остаточно закрита для відвідування туристами, повідомляють Вести.
Цей крок - вимушений, оскільки від присутності численних туристів усередині гробниці відбуваються різкі коливання вологості, що викликає руйнування пам'ятника. "Якщо ми не закриємо гробницю, то менш ніж через 100 років вона буде повністю знищена", - заявив глава служби з нагляду за стародавніми пам'ятками Захі Хавас.
Щорічно Долину царів відвідують 2 мільйони туристів. Для того щоб не втратити цього потоку, поряд з гробницею відкриється точна копія похоронної кімнати Тутанхамона. Роботи над нею вже другий рік ведуться на одному з підприємств у передмісті Мадрида за проектом відомого британського інженера Едама Лові, який отримав загальне визнання після того, як зробити точну копію "Таємної вечері" Леонардо да Вінчі, що зберігається в Мілані.
Найближчими місяцями копія похоронної кімнати буде завершена і відправлена з Іспанії до Єгипту. Поруч з нею незабаром з'являться й копії похоронних кімнат фараона Рамзеса II та його дружини цариці Нефертіті.
Зараз їх гробниці можна відвідати лише за особливим розпорядженням влади. Доступ на справжню гробницю Тутанхамона теж збережеться, але тільки для вчених і високих гостей уряду Єгипту.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас