Янукович: Україна надає пріоритетного значення розвитку економічних відносин з Японією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна надає пріоритетного значення розвитку економічних відносин з Японією

Казна та Політика
235
Президент України і уряд створять всі умови для успішної співпраці ділових кіл України та Японії, зазначив Віктор Янукович під час зустрічі з головою Японської федерації бізнесу "Кейданрен" Х.Йонекурою. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба голови держави.
Президент підкреслив, що Україна надає пріоритетного значення розвитку економічних відносин з Японією, і взаємодія з федерацією є вагомим чинником, завдяки якому ця співпраця зростатиме.
У 2010 році товарообіг між Україною та Японією збільшився на 44%. Це свідчить про привабливість українських ринків для японських компаній і навпаки. Сторони висловили спільну думку, що потенціал торговельно-економічних відносин використовується не повністю.
Віктор Янукович переконаний, що найближчим часом будуть підписані угоди, які знімуть бар’єри для розвитку двосторонньої торгівлі та інвестицій. Зі свого боку Україна готова вдосконалити законодавчу базу, щоб зробити умови для залучення інвестицій ще більш привабливими, наголосив Президент.
Хіромаса Йонекура у свою чергу зауважив, що в Японії уважно стежать за політикою, яку проводить Україна, і особливо за курсом, який обрав Президент України на розбудову економіки. Він висловив зацікавленість у розвитку торговельно-економічних відносин між країнами та взаємних інвестиціях.
Під час бесіди були також обговорені питання залучення інвестицій в аграрний сектор України. Була висловлена точка зору, що такі інвестиції набувають особливої актуальності в умовах глобальної продовольчої кризи.
Сторони також обговорили перспективи залучення інвестицій в рамках підготовки України до проведення фінальної частини Євро-2012.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас