Повені в Австралії можуть принести страховикам збитки в 6 млрд дол. - рекорд за всю історію країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повені в Австралії можуть принести страховикам збитки в 6 млрд дол. - рекорд за всю історію країни

Казна та Політика
193
Повені, що обрушилися на австралійський штат Квінсленд останнім часом, можуть обійтися світовій страховій галузі в $6 млрд, що стане рекордом за всю історію країни, повідомляє агентство Bloomberg.
За даними дослідницької фірми AIR Worldwide, яка займається моделюванням стихійних лих, застраховані втрати від повені, що сталася цього тижня в столиці штату місті Брісбен і його передмістях, можуть досягти $4 млрд, ще в $2 млрд можуть обійтися повені, що сталися в Квінсленді наприкінці минулого року.
Таким чином, нинішнє лихо, ймовірно, стане найзбитковішим принаймні з 1980 року, свідчать дані Munich Re. У 1999 році страховики зазнали збитків у $2 млрд у зв'язку з необхідністю покрити збитки від проливних дощів і граду в Сіднеї, а землетрус в австралійському місті Ньюкасл в 1989 році обійшовся страховикам у $1 млрд.
Нинішнє лихо безпрецедентне за своїми масштабами: понад 70 населених пунктів затоплено, зоною лиха оголошено місцевість, яка за площею перевершує американські Техас і Каліфорнію разом узяті, 26 людей загинули, 55 вважаються зниклими без вісті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас