Дорога нафта привела в Росію нових інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорога нафта привела в Росію нових інвесторів

Енергетика
354
Інвестиційні фонди, орієнтовані на вкладення в акції компаній ринків, що розвиваються, за останні два тижні залучили $5 млрд нових грошей, повідомила EPFR Global. Російські фонди акцій отримали з 30 грудня по 12 січня $293 млн. Приплив триває вже сім тижнів поспіль, і під управлінням російських фондів зараз близько $16,3 млрд, констатує Девід Спенсер з Альфа-банку.
У фонди акцій регіону EMEA за два тижні нового року "притекли" $719 млн, в азіатські фонди - $1,2 млрд, у фонди країн Латинської Америки - $1,1 млрд. У фонди регіону GEM - майже $2 млрд.
Основні кошти отримують фонди, що інвестують в папери видобувних компаній - головним чином це ETF-фонди, відзначають аналітики "Уралсибу". Наприклад, з $196 млн, отриманих російськими фондами з 6 по 12 січня, $174 млн довелося на кошти ETF. На початку року ціна нафти наблизилася до $100 за барель.
Проблема в тому, що динаміка припливу грошей у ці фонди сильно залежить від цін на нафту та інші корисні копалини, продовжують у "Уралсибі". Тому приплив коштів у російські і бразильські фонди (останні отримали майже $1,3 млрд інвесторів за останні два тижні) може ослабнути через зростання волатильності фондового ринку, якщо ціни стабілізуються або впадуть, підкреслюють аналітики.
Приплив у інші регіональні фонди експерти "Уралсибу" називають помірним: індійські фонди за тиждень з 6 по 12 січня отримали $56 млн нових грошей, а китайські взагалі зафіксували відтік на $30 млн.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас