Фондовий ринок. Підсумки дня: підвищення Китаєм резервних вимог для банків посилило корекцію російських індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: підвищення Китаєм резервних вимог для банків посилило корекцію російських індексів

Фондовий ринок
168
Торги на російському фондовому ринку завершилися в п'ятницю зниженням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ впав на 0,29% до 1 744,74 пункту, індекс РТС - на 0,43% до 1 870,09.
Котирування більшості паперів показали негативну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 0,75%, "Лукойлу" - на 0,53%, "Роснафти" - на 0,64%, Сбербанку - на 0,31%. Виняток становили папери ВТБ, що подорожчали на 1,02%, і "Ростелекому" (+0,67%).
Аналітики говорять, що в п'ятницю на ринку спостерігалося продовження корекції. "Приводів для зниження сьогодні кілька, але основний негатив прийшов з Азії, - розповідає аналітик ГК "Алор" Ганна Люканова, - Китай заявив про підвищення резервних вимог для банків на 50 базисних пунктів з 20 січня 2011 року. Це рішення посилює ризики введення чергових заходів щодо жорсткості монетарної політики з боку Народного банку Китаю, що чинитиме тиск на сировинні ринки".
Новини з Китаю змогли нівелювати досить непогані результати фінансової звітності JP Morgan. "Прибуток на акцію виявився на 13% вищим від очікуваного рівня (1,12 долара), в результаті акції банків на відкритті торгів у США виглядають краще ринку", - додає Ганна Люканова.
Інвесторів засмутила макроекономічна статистика США. У п'ятницю вийшли дані щодо грудневих роздрібних продажів, які зросли на 0,6% при оцінці в 0,8%. "Дані щодо роздробу виявилися гіршими від очікувань, і ф'ючерси після них збільшили свій негатив, - пояснює аналітик ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Олег Душин, - американський ринок сильно перекуплений і сьогодні продовжує свою, правда, не дуже сильну, корекцію.
Аналітики не відкидають продовження корекції. "На початку наступного тижня корекція може продовжитися (в межах 2-3% від поточних рівнів), але навряд чи індекс ММВБ опуститься нижче рівня 1700 пунктів", - вважає начальник відділу пайових інвестиційних фондів КК "Райффайзен Капітал" Костянтин Кирпичов.
За його словами, фундаментально ринок залишається сильним. "Нова ліквідність і гарна звітність американських компаній будуть підштовхувати інвесторів до купівлі", - додає він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас