Біржі Європи закрилися різноспрямовано в п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрилися різноспрямовано в п'ятницю

Фондовий ринок
180
Провідні європейські фондові індекси за підсумками торгів у п'ятницю закрилися різноспрямовано на тлі статданих з США і Європи, а також повідомлень про підвищення резервних вимог до банків Китаю. Про це свідчать дані бірж.
За підсумками торгів середи британський індекс FTSE 100 знизився на 0,36% до позначки 6 002,07 пункту. Німецький DAX практично не змінився, склавши 7 075,7 пункту. Французький CAC 40 за підсумками торгів додав 0,21%, піднявшись до 3 983,28.
У п'ятницю стало відомо, що, за остаточними даними, темпи зростання споживчих цін у Німеччині в річному вирахуванні в грудні 2010 року прискорилися до 1,7% з листопадового значення 1,5%.
Дефіцит зовнішньоторговельного балансу 16 європейських країн, що використовують єдину валюту, в листопаді 2010 року склав 0,4 млрд євро проти профіциту в листопаді 2009-го в 3,1 млрд. Опублікована статистика виявилася гіршою від прогнозів аналітиків, які очікували профіциту зовнішньоторговельного балансу єврозони в листопаді на рівні 3,3 млрд євро.
Зростання споживчих цін у країнах єврозони в грудні в річному обчисленні, з переглянутої оцінки, прискорилося і склало 2,2% в порівнянні з 1,9% у листопаді. Опубліковані дані повністю збіглися з попередньою оцінкою, про яку повідомлялося раніше, та прогнозами аналітиків.
Неоднозначна статистика була опублікована в п'ятницю і в США. Так, роздрібні продажі в США в грудні збільшилися на 0,6% в порівнянні з листопадом, виявившись нижче прогнозів в 0,8%. Індекс споживчих настроїв Мічиганського університету в січні поточного року, відповідно до попередньої оцінки, несподівано знизився до 72,7% з 74,5% у грудні, у той час як аналітики очікували зростання показника.
Трохи кращими виявилися дані щодо промислового виробництва та інфляції в США. Так, обсяг промвиробництва в США в грудні зріс на 0,8% у місячному вираженні, перевершивши прогнози аналітиків. Інфляція в США в грудні прискорилася до 1,5% з 1,1% у листопаді, перевищивши прогнози аналітиків на рівні 1,3%.
Народний банк Китаю повідомив у п'ятницю, що з 20 січня в черговий раз підвищує резервні вимоги до банків за депозитами в національній валюті на 0,5 відсоткового пункту. Після чергового підвищення резервні вимоги до найбільших китайських банків будуть доведені до 19%.
"Це ще один крок влади КНР у напрямку до підвищення відсоткових ставок, - наводить агентство Bloomberg коментар старшого трейдера інвестиційної компанії ETX Capital Маноя Ладва. - Ринок ще намагається визначити, в якому напрямку йому рухатися, при цьому навряд чи можна сказати, що на ринку встановлюється негативна динаміка".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас