Тігіпко: Нам вдалося викоренити до 90% корупційних схем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Нам вдалося викоренити до 90% корупційних схем

Казна та Політика
3310
Прийнятий 14 січня Верховною Радою Закон "Про регулювання містобудівної діяльності" буде стимулювати відновлення будівельної галузі і сприятиме здешевленню житла.
Так віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко прокоментував прийняття цього закону, повідомили УНІАН у прес-службі віце-прем'єра.
У прес-службі відзначили, що документ був розроблений урядовою робочою групою на чолі з Тігіпком спільно з Українською будівельною асоціацією та поданий на розгляд парламенту 2 грудня 2010 року.
"Прийняття цього закону означає, що вже найближчим часом, після його підписання Президентом, будівельна галузь України отримає потужний стимул для розвитку. Адже цим законом кількість дозвільних процедур у будівництві зменшується з 93 до 23 (з яких інвестор робить лише дев'ять), а термін отримання всіх необхідних рішень для початку будівельних робіт скоротиться з півтора року до двох-трьох місяців. Крім того, зонування території дозволить уникнути зайвих питань про стратегічні плани розвитку міст та інших населених пунктів: забудова буде прозорою і комплексною", - підкреслив Тігіпко.
Він також зазначив, що новий закон, якого так довго чекав ринок, почне революційні зміни в будівельній галузі, результати яких відчують мільйони українців. На думку віце-прем'єра, з урахуванням швидкого темпу впровадження реформ в будівельній галузі, ефекту від прийнятого парламентом закону можна очікувати вже до кінця поточного року.
"Нам вдалося викоренити до 90% корупційних схем, які були закладені в процесі підготовки до будівництва і потім лягали важким тягарем на вартість квартир. Близько третини собівартості житла сьогодні складають хабарі. Ми ліквідували більшість можливих прогалин, і тому можемо очікувати, що нове житло стане, щонайменше, на третину доступнішими для наших громадян", - зазначив чиновник.
Крім того, на переконання Тігіпка, особливо сильний імпульс вже в цьому році відчують і суміжні з будівництвом галузі - виробники будматеріалів, меблів, металургії. Також очікується підвищення попиту на будівельні спеціальності на ринку праці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас