Криму залишили великих платників податків і не стали переводити їх до Одеси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криму залишили великих платників податків і не стали переводити їх до Одеси

Казна та Політика
151
Кримський прем'єр Василь Джарти заявляє, що керівництво автономії переконало Державну податкову адміністрацію України не переводити 19 найбільших підприємств Автономної Республіки Крим (АРК) на обслуговування до Одеси, через що бюджет Криму втрачав би близько 700 мільйонів гривень на рік.
"Ми довели, що Крим, автономія, - це особлива територія, яка вимагає особливого ставлення. Є наказ податкової адміністрації України про те, що всі кримські великі платники податків залишаються на території АРК і, крім того, до нас ще передають великих платників Севастополя", - сказав Джарти.
Ініціатива скоротити підрозділи податкової адміністрації, які обслуговують великі підприємства, була пов'язана з введенням в дію нового Податкового кодексу України. Якби скорочення відбулося, податки в Одесі платили б, зокрема, такі великі підприємства автономії, як керченський завод "Залив", Кримська горілчана компанія, Кримський содовий завод і підприємство "Кримський Титан".
Як повідомлялося, 29 грудня минулого року кримський парламент направив звернення до президента України Віктора Януковича, в якому просив главу держави посприяти у відкритті в Сімферополі спеціалізованої інспекції по роботі з великими платниками податків, юрисдикція якої буде поширюватися на Крим, Миколаївську, Херсонську області та Севастополь. Звернення направлено у зв'язку з прогнозованим переведенням 19 великих платників податків Криму в офіс великих платників в Одесі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас