Нова піраміда Мавроді загрожує економічній безпеці Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова піраміда Мавроді загрожує економічній безпеці Росії

Валюта
1904
Голова Московської міської Думи Володимир Платонов звернувся до генпрокурора РФ та начальника Управління ФСБ по Москві і Московській області, висловивши занепокоєння з приводу того, що нова фінансова піраміда Сергія Мавроді створює загрозу економічній безпеці держави і прав громадян, повідомляє в п'ятницю прес-служба Мосміськдуми.
Мавроді, який у 90-х роках минулого століття заснував скандальну фінансову піраміду МММ, днями заявив про запуск нового проекту, учасникам якого обіцяє дохід 20% на місяць, пенсіонерам - 30%, а прибутковість за рік, за його словами, складе 240-360%. За його словами, учасникам нового проекту "МММ-2011" необхідно буде завести два гаманці в системі електронних платежів WebMoney.
Адміністрація платіжної системи вже заявила, що не допустить створення фінансових пірамід і буде уважно відстежувати підозрілу активність користувачів WebMoney. Представник російського Мінфіну Сергій Барсуков назвав схему Мавроді "черговим цинічним обманом". ФАС 21 січня оцінить проект Мавроді і направить висновок до правоохоронних органів.
"Наміри Мавроді можуть завдати шкоди конституційним правам і інтересам громадян, а також створюють реальну загрозу економічній безпеці держави", - йдеться у зверненні Платонова, яке цитує прес-служба. На думку спікера, нова піраміда може завдати шкоди фінансово-розрахунковій системі держави, а також конституційним засадам діяльності органів влади, і призвести до соціальних конфліктів. "До Мосміськдуми досі продовжують звертатися громадяни, пенсіонери та інваліди, постраждалі від аналогічної злочинної діяльності Мавроді в 90-х роках", - зазначив Платонов.
Голова столичного парламенту звернув увагу на те, що "в нинішніх діях організатора піраміди можуть міститися ознаки приготування до злочинів, визначених главами 21-23 розділу VIII Кримінального кодексу РФ та інших правопорушень, віднесених до компетенції органів безпеки". За інформацією прес-служби, Платонов закликав Генерального прокурора РФ Юрія Чайку і начальника УФСБ по Москві і Московській області Віктора Захарова "здійснити необхідні заходи профілактики протиправних дій щодо забезпечення економічної безпеки та охорони конституційних прав та інтересів громадян".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас