Банки США закривають рахунки іноземних посольств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США закривають рахунки іноземних посольств

Казна та Політика
864
Іноземні дипломати звернулися до американського уряду після того, як кілька банків ухвалили рішення про закриття рахунків дипломатичних місій, які базуються в США, повідомляє BBC.
Представники відразу декількох країн повідомили, що всі їхні дії з пошуку нових банків, готових обслуговувати посольства, ні до чого не призвели.
У четвер в офісі ООН у Нью-Йорку відбулась зустріч за закритими дверима чиновників держдепартаменту і приблизно 150 дипломатів. Після засідання представник Держдепу Патрік Кеннеді заявив журналістам, що іноземним дипмісіям були запропоновані "альтернативні підходи" до того, як вони можуть отримати банківські послуги. Він підкреслив, що, відмовляючи комусь в послугах, банки керувалися виключно комерційними міркуваннями, а не тим, що хтось вважав, що "посольство Шанду або місія Шангрі-Ла займаються підлими справами".
Представник Держдепу додав, що американський уряд продовжить роботу як з дипломатами, так і з банками.
У листі, датованому 30 вересня і розісланому в посольства, JP Morgan Chase, у якому тримають свої рахунки багато дипмісій, оголосив про закриття відділу, який обслуговує дипломатичні та інші іноземні урядові відомства. Банк не став уточнювати причини такого рішення, проте в американських ЗМІ з'явилися припущення, що JP Morgan стало занадто невигідно обслуговувати певні рахунки.
JP Morgan планує остаточно припинити всі відповідні операції 31 березня. Проте, це стосується лише рахунків посольств, але не окремих диппрацівників.
У листопаді Wall Street Journal припустила, що рішення банків було викликано тим, що їм стало занадто важко виконувати всі вимоги федеральних правил щодо боротьби з відмиванням грошей. Перш за все, ці правила вплинули на роботу з міжнародними перекладами. Правила почали посилювати ще після 11 вересня 2001 року в рамках боротьби з тероризмом.
За даними BBC, принаймні 6 диппредставництв говорять про те, що досі не можуть знайти альтернативу. Якщо вони не зможуть цього зробити до кінця березня, працівники деяких посольств ризикують залишитися без зарплат, а самі місії не зможуть оплачувати навіть комунальні рахунки.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас