Електронні залізничні квитки подорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронні залізничні квитки подорожчають

Казна та Політика
515
При покупці електронних залізничних квитків з пасажирів будуть додатково брати від 5 до 10 гривень. Ця сума стала комісією за надання послуги: зокрема, роздруківку квитка на принтері. Не беруть комісію при викупі замовленого через інтернет квитка тільки в касах київського центрального з/д вокзалу.
Таким чином, покупка електронного квитка в інтернеті через систему "е-квиток" обійдеться на 25-30 гривень дорожче, ніж звичайного: до ціни, як і раніше, додається 20 гривень за послугу інтернет-бронювання, а тепер ще й комісія. Цікаво, що у всіх країнах електронний квиток обходиться дешевше, ніж звичайний.
Оплата бронювання здійснюєтьсяя за допомогою електронної картки: або Національної системи масових електронних платежів, або карткою VISA, MasterCard, VISA Elektron, Maestro. Після оплати клієнту присвоюють унікальний цифровий код, за яким він вирушає до каси і викуповує квиток. Це повністю перекреслює суть електронних квитків, за якими не стоять у черзі.
Щоправда, зараз в якості експерименту вже можна роздруковувати електронні квитки самостійно і пред'являти їх вже провіднику під час посадки у вагон. Проте діє ця система лише у вагонах з 3-го по 7-й у поїздах № 165-166 "Дніпропетровськ-Київ". Справа в тому, що в такому разі у провідників повинні бути сканери, щоб зчитувати код з вашої роздруківки.
Експеримент буде розширюватися й на інші поїзди, проте коли - питання поки невирішене, пояснили в прес-службі "Укрзалізниці".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас