Центробанк КНР дозволив декільком банкам вкладати прямі інвестиції за кордон у юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк КНР дозволив декільком банкам вкладати прямі інвестиції за кордон у юанях

Валюта
207
Декілька китайських банків і підприємств отримали право вкладати прямі інвестиції за кордон у національній валюті - юанях.
Як повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на газету China Daily, відповідне рішення прийнято Народним банком Китаю.
Право на вкладення прямих інвестицій в юанях за кордоном отримали ті фінансові інститути і підприємства, яким раніше було дозволено здійснювати операції в китайській національній валюті в рамках прикордонної торгівлі. Крім того, інші китайські банки можуть видавати цим фінансовим інститутам кредити для наступних вкладень за кордоном, а прибуток від інвестицій буде пересилатися назад до Китаю в юанях.
Дане рішення Центробанку, підкреслюють експерти, дозволить зміцнити позиції китайської валюти на світовому ринку, а також знизити рівень ліквідності всередині країни. Це поки що пілотний проект, відзначає China Daily, в перспективі рішення сприятиме розширенню використання юаня у прикордонній торгівлі та інвестиційній співпрацій, а також полегшить роботу китайських підприємств за кордоном.
Днями у східнокитайському місті Веньчжоу почалася реалізація експериментальної програми. З 11 січня жителям цього населеного пункту влада дозволила в приватному порядку вкладати інвестиції за кордон. Мова йде про суму, яка не повинна перевищувати 200 млн доларів на рік. Поки подібна практика поширюється лише на це китайське місто, яке є одним з найбагатших у країні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас