Зростання американської економіки в 2011 р. складе 4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання американської економіки в 2011 р. складе 4%

Казна та Політика
222
Зростання американської економіки 2011 р. складе 4%. Таку заяву зробив голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, передає РБК з посиланням на Reuters.
"Ми бачимо, що економіка зміцнюється. В останні кілька місяців вона виглядає багато краще. Нам здається, найрозумніше розраховувати на економічне зростання на 3-4% 2011 р.",- сказав голова ФРС на вечорі, організованому Федеральною корпорацією зі страхування вкладів.
"Це не скоротить безробіття в бажаних для нас масштабах, але, принаймні, буде приємно спостерігати зростання продажу та розвиток бізнесу",- відзначив Бернанке.
Раніше його прогнози були дещо менш оптимістичні. Так, у листопаді 2010 р. голова ФРС припустив, що не варто очікувати економічного зростання в США більш за 3,6%.
Нагадаємо, 1 грудня 2010 р. Б.Бернанке заявив, що рівень безробіття в США як і раніше залишається високим, і необхідно зробити все можливе для його зниження. "Нинішній рівень безробіття в країні, безумовно, спричинить за собою найсерйозніші економічні та соціальні наслідки. Тому створення нових робочих місць, зниження безробіття - питання першорядної важливості", - сказав Бернанке в ході свого виступу.
Бернанке відзначив, що зараз безробіття в США "зависло" на рівні близько 9,6% - показника, якого воно досягло в середині 2009 р., Коли економіка почала відновлюватися від наслідків світової фінансової кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас