Нафтогазові резерви Норвегії виявилися переоціненими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогазові резерви Норвегії виявилися переоціненими

Казна та Політика
251
Нафтогазові запаси Норвегії, одного з найбільших постачальників вуглеводнів на європейський ринок, виявилися переоціненими. Як зазначає Agence France-Presse, на території країни і в її територіальних водах знаходиться на 21 відсоток менше нафти і газу, ніж передбачалося раніше.
Агентство Bloomberg відзначає, що мова йде про недоведені резерви: тепер, за прогнозами Норвегії, вони становлять 2,6 мільярда кубометрів нафтового еквівалента, а не 3,3 мільярди, як передбачалося раніше. Зміна прогнозу пов'язана з тим, що буріння на деяких родовищах не дало очікуваного результату.
За даними CIA Factbook, Норвегія посідає друге місце в світі після Росії за обсягом експорту газу і дев'яте - за експортом нафти. За запасами нафти Норвегія знаходиться на 21 місці (6,68 мільярда барелів), а за запасами газу - на 17-му (2,3 трильйона кубометрів).
Очікується, що в 2010 році видобуток нафти в Норвегії скоротиться на шість відсотків, причому це падіння стане 11-м поспіль. При цьому виробництво газу має збільшитися на 2,5 відсотка.
Основним джерелом нафти і газу для Норвегії протягом останніх 40 років є Північне море. Його запаси поступово виснажуються.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас