Збитки від повеней в Австралії можуть досягти 1% від ВВП країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки від повеней в Австралії можуть досягти 1% від ВВП країни

Казна та Політика
200
Повені на австралійському континенті, за прогнозами аналітиків, обійдуться країні в 13 млрд дол. або 1% ВВП. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.
Перевищивши очікуваний рівень шкоди, стихійне лихо змусило Резервний банк Австралії (РБА) переглянути рівень інфляції у бік збільшення. За словами економіста корпорації Citigroup Inc в Сіднеї Пола Бреннана, економіка країни не має потрібних резервів. "Все йде до того, що в найближчі 2-3 роки управління ризиком інфляції значно ускладниться", - зазначив експерт.
Унаслідок повеней, зокрема в штаті Квінсленд, за останній тиждень цінова планка на низку продуктів підскочила на 10-20 центів, при цьому, за словами власників магазинів, це ще не межа - більша частина врожаю затоплена, а дорожнє сполучення порушено. Крім продовольчої проблеми, завдано збитків промисловому сектору - повені закупорили частину вугільних шахт і порушили залізничне сполучення. За словами синоптиків, пік повені має припасти на 13 січня.
Повінь у північно-східній частині Австралії почалася в грудні минулого року. Від наслідків стихії вже загинули 22 людини і сотні людей вважаються зниклими без вісті. Австралійці називають це "цунамі далеко від моря".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас