ВР скасувала збір в ПФ з операцій купівлі-продажу безготівкових валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР скасувала збір в ПФ з операцій купівлі-продажу безготівкових валют

Казна та Політика
1020
Верховна Рада України (ВР) взяла за основу і в цілому законопроект про скасування збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкових валют.
Відповідний законопроект № 7534 від 04.01.2011р. "Про внесення змін до закону України" "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", ініційований Національним банком України, підтримали 248 із 365 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Законопроект розроблений з метою виконання зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом, передбачених Меморандумом про економічну та фінансову політику, укладеним урядом України, Національним банком України з Міжнародним валютним фондом у рамках виконання програми "стенд-бай", і усунення непогодженостей між законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" та законом України "Про державний бюджет на 2011 р.".
Нагадаємо, 11 січня 2011 ВР відмовилася скасувати збір до ПФ з операцій купівлі-продажу безготівкових валют. Тоді відповідний проект (№ 7534 від 04.01.2011р.), ініційований Національним банком України, підтримали 220 з 378 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Раніше, Національний банк України вніс до Верховної Ради проект закону № 7534 "Про внесення змін до закону України" "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", в якому пропонує виключити з платників податків юридичних і фізичних осіб, що здійснюють операції з купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти.
До цього, НБУ повідомив комерційним банкам, що з 1 липня 2010 р. не буде здійснюватися валютний збір з купівлі-продажу іноземної валюти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас