Фондовий ринок. Підсумки дня: розміщення облігацій Португалії викликало зростання ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: розміщення облігацій Португалії викликало зростання ринків

Фондовий ринок
144
Торги на російському фондовому ринку завершились у середу невеликим зростанням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ виріс на 2,65% до 1 759,46 пунктів, індекс РТС - на 3,67% до 1 868,35.
Котирування паперів показали позитивну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подорожчали на 3,34%, "Лукойла" - на 3,78%, "Роснефти" - на 3,77%, ВТБ - на 5%, Сбербанка - на 3,18%, "Ростелекома" - на 9,13%.
Аналітики говорять, що одним із важливих чинників, які сприяють позитивній динаміці на російському ринку, стало зростання цін на нафту. "Особливо хороші були ціни "чорного золота" на торгах у Європі, - пояснює начальник аналітичного відділу ДІК "Церих Кэпитал Менеджмент" Микола Подлевских. - Ціни марки Brent більш ніж на 7% перевищували ціни американської легкої нафти".
Попит на російському ринку був посилений позитивним відкриттям європейських бірж. "Боргові проблеми європейських країн, як і раніше, залишаються актуальними. В середу всі уважно спостерігали за тим, як Португалія розмістить на ринку державні облігації. На щастя, уряд Португалії розмістив суверенні облігації на суму 1,25 мільярда євро із прибутковістю у розмірі 5,396%, що перевищило очікування ринку", - розповідає начальник відділу довірчого управління Абсолют Банка Іван Фоменко.
Лідерами торгів стали акції "Ростелекома", які протягом дня дорожчали більш ніж на 11%. "Очевидних причин настільки пильного інтересу до акцій даного емітенту може бути як мінімум дві. Серед них - новини довкола покупки "Ростелекомом" акцій НТК. Також попит гравців міг бути обумовлений майбутнім завершенням об'єднання міжрегіональних компаній і "Ростелекома", - додає Іван Фоменко.
Аналітики вважають, що зростання може продовжитися, але недовго. "Бичачий" настрій на світових фондових майданчиках почне знижуватися вже на початку майбутнього тижня, тому рекомендується частково фіксувати прибуток", - говорить аналітик ДК "Алор" Ганна Люканова.
Експерти нагадують, що завтра у США о 16:30 буде опублікований блок цікавої макроекономічної інформації. "Перш за все стане відома тижнева зміна кількості первинних і загальних звернень за виплатами із безробіття. Також о 16:30 будуть опубліковані дані з індексу цін виробників країни в грудні і дефіциту торговельного балансу у листопаді", - розповідає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас