Путін: Уряд буде вдосконалювати пенсійну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Уряд буде вдосконалювати пенсійну систему

Казна та Політика
206
Уряд має намір прагнути до того, щоб обсяг страхових внесків справедливіше позначався на майбутній пенсії, щоб ефективніше працював накопичувальний компонент пенсійної системи, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін у середу, виступаючи на з'їзді Федерації незалежних профспілок Росії. За його словами, уряд має намір удосконалювати і далі пенсійну систему в інтересах як нинішніх, так і майбутніх пенсіонерів.
Глава уряду нагадав, що в Європі, як і в інших регіонах світу, підвищується пенсійний вік. "Прямо скажемо, латають дефіцит бюджету за рахунок скорочення зарплат бюджетників і звільнень. Ми не скоротили зарплати в бюджетній сфері, пенсії та допомоги. Навпаки, держвидатки на ці цілі були збільшені, і збільшені істотно", - зазначив прем'єр. Він нагадав, що в 2010 році на 10% були проіндексовані всі дитячі посібники та проведена масштабна реформа пенсійної сфери, середній розмір трудових пенсій за рік збільшився майже на 45%.
Прем'єр також відзначив, що середня тривалість життя в Росії у жінок - 75 років, а у чоловіків - трохи більше 62 років. У подібній ситуації, за його словами, потрібно обговорювати не питання підвищення пенсійного віку, а займатися підвищенням якості і тривалості життя людей, удосконалювати медичне та соціальне забезпечення громадян.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас