Топ-менеджери Credit Suisse пожертвують бонуси на благодійність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери Credit Suisse пожертвують бонуси на благодійність

Казна та Політика
133
На тлі критики високих преміальних виплат швейцарський Credit Suisse став першим банком, який зобов'язав своїх провідних співробітників витратити частину бонусів на благодійні внески. Крім того, банк залишає за собою право виплачувати преміальні з великою затримкою і навіть зовсім позбавляти співробітників належних бонусів.
Минулий рік ознаменувався боротьбою європейських і американських політиків з банківськими бонусами, які знову почали зростати. Не дивно, що під тиском регуляторів і політиків банки були змушені змінювати свою бонусну політику. Одним з перших на це наважився швейцарський Credit Suisse.
Як розповів РБК daily глава з комунікацій Credit Suisse Андрес Лутер, керівництво банку прийняло рішення зобов'язати керуючих директорів у США і Бразилії перерахувати частину бонусних виплат за 2010 рік на благодійність. У США благодійні внески становитимуть 2,5% від розміру преміальних, що складе в цілому близько 30 млн дол. За словами Лутера, поки що цей щедрий крок виявився можливим тільки в цих двох країнах у зв'язку з податковим законодавством. Але, можливо, надалі поділитися бонусами доведеться і топ-менеджерам банку в інших країнах.
Крім цього заходу банк затвердив і інші важливі зміни у своїй бонусній політиці, які торкнуться не лише топ-менеджерів, але і рядових співробітників. Так, верхня межа бонусу, що виплачується співробітнику відразу ж і готівкою, знижена з 125 тис. швейцарських франків (128,9 тис. дол.) до 50 тис. франків (51,5 тис. дол.). Решта буде виплачуватися переважно акціями протягом чотирьох років. При цьому відстрочена частина виплат буде досягати 70%. Для порівняння, нові правила, затверджені з регуляторами ЄС, передбачають відстрочення 40-60% від суми бонусу.
За словами Лутера, наважливішою зміною є можливість банку відмовити співробітникам у виплаті раніше призначених бонусів. Це може статися, якщо дії конкретних співробітників призведуть до збитків або завдадуть шкоди репутації банку. Якщо дохід з власного капіталу банку виявиться нижчим від певного рівня або конкретний підрозділ виявиться збитковим протягом тривалого часу, бонуси співробітників можуть бути урізані аж до нуля. Нова програма, оголошена Credit Suisse 10 січня, є відповіддю на критику гігантських виплат навесні 2010 року. Тоді щедрість банку розкритикували як політики, так і акціонери. І тих, і інших обурила бонусна програма, прийнята в 2005 році, згідно з якою керівництво банку отримало акції на загальну суму 3 млрд франків. Один тільки голова фінансового інституту Бреді Дуган отримав тоді акцій на 70 млн франків за підсумками 2004 року, а також 19 млн франків готівкою і акціями за підсумками 2009 року, ставши одним з найбільш високооплачуваних банкірів у світі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас