Тігіпко: Розмір пенсій працюючих пенсіонерів-держслужбовців зменшиться вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Розмір пенсій працюючих пенсіонерів-держслужбовців зменшиться вдвічі

Казна та Політика
13242
Розмір пенсій працюючих пенсіонерів-держслужбовців зменшиться приблизно вдвічі, зараз він становить 80-90% від зарплати, тоді як середній розмір пенсії в Україні відносно зарплати - 48%. Про це на прес-конференції заявив віце-прем'єр, міністр соціально політики Сергій Тігіпко.
"Всі працюючі пенсіонери, крім держслужбовців і 10 категорій, прирівняних до них, будуть отримувати повну пенсію (і зарплатню). Я говорю і про військових пенсіонерів. Їм (всім, хто отримує і пенсію, і зарплату) ця пенсія буде індексуватися, якщо вони будуть працювати на державній службі чи в бюджетній сфері щоразу зі збільшенням прожиткового мінімуму. Що стосується 10 категорій і держслужбовців, в них буде інший підхід. Вони будуть отримувати пенсію, якщо будуть працювати, яка буде обраховуватись на загальних засадах, і це досить серйозно зменшить їхню пенсію", - заявив С.Тігіпко.
При цьому він пояснив, що таке зменшення буде зроблено для захисту громадян, які отримують найменші пенсії.
"В нас зараз 75% пенсій менші 1000 грн", - підкреслив С.Тігіпко.
Він зауважив, що працівникам бюджетної сфери передбачено зберегти всі пільги, в тому числі можливість виходу на пенсію за вислугою років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас