На борту літака Качинського не було вибуху та пожежі до зіткнення із наземними перешкодами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На борту літака Качинського не було вибуху та пожежі до зіткнення із наземними перешкодами

358
За даними підсумкового звіту Міждержавного авіаційного комітету (МАК), вибуху або пожежі на борту літака президента Польщі Леха Качиньського перед авіакатастрофою не було.
"Технічною комісією встановлено: літак перед вильотом із Варшави був справним. Відмов літака, двигунів, його систем у польоті не було. Пожежі, вибуху, руйнування літака в повітрі до зіткнення із перешкодами не було", - сказала на прес-конференції в "Інтерфаксі" в середу голова МАК Тетяна Анодіна.
У середу, 12 січня, МАК передав Польщі остаточний звіт за результатами розслідування катастрофи літака президента Польщі під Смоленськом.
"Сьогодні у будівлі Міждержавного авіаційного комітету відбулась передача остаточного звіту за результатами розслідування катастрофи літака Ту-154, бортовий номер 101, Республіки Польщі, що сталася 10 квітня 2010 року в районі аеродрому "Смоленськ Північний", розслідування якої проводилося технічною комісією МАК", - говориться у повідомленні на сайті МАК.
Відповідно до стандарту 6.4 додатку 13 до конвенції про міжнародну цивільну авіацію, на підставі положень якого, за рішенням урядів РФ і Польщі, проводилося розслідування, остаточний звіт направлений головою технічної комісії на адресу уповноваженого представника Польщі через посольство Польщі у Росії, зазначають у МАК.
Восени минулого року у Москві уповноваженому представникові Польщі Едмундові Кліху був переданий проект звіту за підсумками розслідування технічною комісією МАК катастрофи літака Качиньського.
Заступик голови МАК Олег Єрмолов сказав тоді, що технічна комісія МАК, всі її робочі підкомісії і експертні групи завершили роботу із розслідування катастрофи літака.
Літак президента Польщі Качиньського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 осіб, які перебували на борту, загинули. Качиньський летів на траурні заходи до Катині, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВД СРСР у 1940 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас