ФРС вважає, що 2011 рік буде вдалим для економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС вважає, що 2011 рік буде вдалим для економіки США

Казна та Політика
282
Американська економіка демонструватиме кращі результати у 2011 році, проте вона, як і раніше, стикається із серйозними перешкодами, відновлюючись після найбільш різкого спаду з часів Великої депресії. Про це заявив президент Федерального резервного банку Міннеаполіса (ФРС-Міннеаполіс) Нараяна Кочерлакота.
Він зазначив, що рецесія була б набагато серйознішою, коли б не істотна допомога з боку ФРС у вигляді низьких відсоткових ставок і спеціальних програм кредитування для фінансових інститутів.
Кочерлакота цього року володіє правом голосу у Комітеті з операцій на відкритому ринку ФРС. Ці коментарі узяті з тексту його першої публічної промови в цій ролі. Кочерлакота почав працювати у ФРС в жовтні 2009 року. Він братиме участь у голосуванні на засіданні 25-26 січня.
"Рецесія сильно впливала і впливатиме на американську економіку", - зазначив Кочерлакота. Проте, на його думку, "рецесія і відновлення, що послідувало за нею, були б значно важчими, коли б не дії ФРС". Він зазначив, що 2011 рік буде вдалішим, ніж минулий рік. За його очікуваннями, зростання валового внутрішнього продукту США в 2011 році буде ближче до 3%, ніж до 4%, що вище 2,8%, на яких ВВП, як він передбачає, виріс в період з IV кварталу 2009 року по IV квартал 2010 року.
Тим не менше, економіка стикається із двома серйозними перешкодами, які продовжать її стримувати, - зниженням чистої вартості активів домогосподарств, через яке споживчі витрати стали стриманішими, і банківським кредитуванням.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас