Фондовий ринок: Підсумки дня: за канікули не сталось нічого поганого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: Підсумки дня: за канікули не сталось нічого поганого

Фондовий ринок
104
Торги на російських фондових майданчиках у вівторок завершились у плюсі. За підсумками сесії індекс ММВБ піднявся на 1,54% до 1 713,97 пунктів, індекс РТС - на 1,80% до 1 802,23. На ММВБ котирування акцій "Газпрому" зросли на 0,34%, ВТБ - на 3,07%, "Лукойлу" - на 3,21%, "Роснефти" - на 2,85%, "Ростелекома" - на 4,75%, "РусГидро" - на 0,36%. Папери Сбербанка подешевшали на 0,38%.
"Торгова сесія у новому році відкрилась позитивною динамікою котирувань - за час тривалих новорічних канікул не сталося нічого страшного ні в Європі, ні в США, ні в Азії, - говорить заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко. - Більш того, за цей період провідні світові індекси змогли зрости, чим і скористалися гравці російського ринку". Він додає, що також позитивно вплинули на зростання котирувань вітчизняних паперів високі ціни на нафту і промислові метали.
Аналітик ДК "Алор" Наталя Лесина вказує, що сьогодні індекс ММВБ знов піднявся вище за рівень 1 700 пунктів, при цьому рівень опору, який також був максимумом минулого року (1 701,70 пункту), не встояв. "Драйверами для покупок виступали поліпшення зовнішнього тла за період канікул (зокрема зростання цін на нафту) і новини про можливе поліпшення боргової проблеми в Європі за рахунок випуску бондів, в чому можуть прийняти участь світові лідери із золотовалютних резервів - Китай і Японія", - пояснює вона.
Начальник аналітичного відділу компанії NetTrader.ru Богдан Зварич зазначає, що сьогодні лідерами ринку стали папери "Сургутнефтегаза" і "Распадской", що додали в ціні 8,5% і 7,2% відповідно. У мінусі закінчили торговельний день акції "Новатека" (-1,8%) і ФСК ЕЭС (-1,1%).
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова нагадує, що завтра у США о 18:00 мск визначиться індекс економічного оптимізму країни IBD в січні. О 18:30 Міністерство енергетики опублікує щотижневі дані про зміну запасів нафти і нафтопродуктів. У єврозоні о 13:00 стане відома зміна промислового виробництва регіону в листопаді. Крім того, на цьому тижні очікується публікація квартальних звітів Intel (четвер) і JPMorgan Chase (п'ятниця).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас