Українські фондові майданчики у вівторок закрилися поблизу торішніх максимумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові майданчики у вівторок закрилися поблизу торішніх максимумів

Фондовий ринок
115
Український ринок акцій у вівторок закрився значним зростанням індексів: фондові індикатори впритул наблизилися до торішніх максимумів. Індекс акцій "Української біржі" (УБ) підвищився на 1,39% - до 2596,07 пункту, обсяг угод склав 251,12 млн грн; індекс ПФТС зріс на 1,64% - до 1029,47 пункту, обсяг торгів склав 70,23 млн грн.
Індекс УБ при цьому зростав 11 торговельну сесію поспіль.
Як повідомив портфельний управляючий інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слобідський, українські фондові індекси у вівторок росли слідом за світовими індикаторами, які підвищуються на тлі позитивного початку квартальної звітності в США і відповідно очікування інвесторами високих корпоративних прибутків.
Як констатував аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров, підтримку американському ринку, зокрема, надала звітність за четвертий квартал однієї з найбільших будівельних компаній США Lennar Corp., чистий прибуток якої перевищив консенсус-прогноз аналітиків Уолл-стріт.
Інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олександр Федоров також звернув увагу на результати діяльності в останньому кварталі минулого року гіганта алюмінієвої галузі компанії Alcoa, які також перевершили прогнози аналітиків.
Крім того, додав він, хвилю хороших новин підтримали "азіати".
"Заява уряду Японії про участь в програмі викупу боргових зобов'язань країн єврозони, при тому що Китай вже бере участь у даному процесі, тільки розігріла апетит європейських інвесторів перед відкриттям ринків", - сказав він.
Основна торговельна активність на УБ у вівторок була зосереджена навколо паперів "Центренерго" (+8,66%), Авдіївського (-1,52%) і Ясинівського (-1,54%) коксохімічних заводів (КХЗ). Трійку лідерів зростання склали акції компаній "Богдан Моторс" (+10,24%), "Центренерго" і "Донбасенерго" (+4,28%).
Гірше ринку серед ліквідних паперів торгувалися акції Маріупольського металургійного комбінату (ММК) ім.Ілліча (-4,22%), Ясиновського і Авдіївського коксохімів.
На біржі ПФТС у лідерах торгів були акції "Центренерго" (+9,21%), "Азовсталі" (-0,26%) і Алчевського металургійного комбінату (-0,6%).
В авангарді зростання були папери "Центренерго", шахти "Червоноармійська-Західна №1" (+9,34%) і Ясинівського КХЗ (+3,06%).
Лідерами "червоної зони" були акції ММК ім.Ілліча (-3,85%), Маріупольського заводу важмашу (-1,77%) і "Укртелекому" (-1,18%).
Як вважає аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, акції енергогенеруючих компаній у вівторок продовжили намічене днем раніше зростання на тлі повідомлення про готовність Нацкомісії з регулювання електроенергетики довести ціни на електроенергію до ринково обґрунтованих.
Крім цього, на тлі очікувань інвесторів приватизації активів, енергогенеруючі компанії виступають однією з основних інвестиційних ідей року, додав він.
"Таким чином, інвестори наповнюють портфелі паперами в очікуванні довгострокового доходу від інвестицій, у той час як спекулянти йдуть за трендом", - підсумував експерт.
За оцінками В.Іванишина в середу на українських фондових майданчиках очікується висока ринкова волатильність з переважанням млявої негативної тенденції.
Разом з тим, підтримку позитивно налаштованим інвесторам зможе надати публікація квартальної звітності американськими компаніями, додав він.
О.Сидоров у свою чергу вважає, що основними драйверами ринку в середу виступлять акції металургійних компаній, і, в першу чергу, "Азовсталі". Позитивні тенденції також будуть спостерігатися по паперах енергогенеруючих компаній і "Укрнафти".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас