Il Legno Storto: Юлія Тимошенко невинна навіть на погляд Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Il Legno Storto: Юлія Тимошенко невинна навіть на погляд Японії

Казна та Політика
492
Токіо підтверджує правильне використання фондів для зниження вмісту вуглекислого газу в атмосфері. Суд примушує лідера демократичної опозиції щодня з'являтися в міліції. Щодня з 9 до 18 години. Звичайна перерва на обід не гарантована. Таким є рішення, прийняте стосовно лідера демократичної опозиції Юлії Тимошенко після допиту в прокуратурі в середу, 5 січня, пише італійське видання Il Legno Storto.
Душа помаранчевої революції має вивчити 17 томів звинувачення на свою адресу. Виходячи з будівлі суду, вона заявила, що чим витрачати гроші на зарплату 18 суддям, які займаються її справою, за рахунок платників податків, було б краще вести боротьбу проти справжніх корупціонерів.
Позицію колишнього прем'єр-міністра підтримує японська влада, яка провела власне розслідування, яке показало, що 319,9 млн євро, виділених Україні для вжиття заходів щодо скорочення випуску вуглекислого газу в атмосферу, як це передбачено протоколами Кіото, були використані за цільовим призначенням, а зовсім не для світських виходів, як це стверджують президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров, відзначає видання.
Цей доказ був не до вподоби слідчій комісії, що перебувала в похмурому настрої вже на самому початку допиту. Як заявила Юлія Тимошенко, судді заявили протест проти її присутності в апеляційному суді на знак солідарності з колишнім Міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком. Це ще один видатний персонаж з оточення лідера демократичної опозиції, заарештований з політичних мотивів.
Юлії Тимошенко заборонено вдаватися до допомоги своїх радників під час допитів.
Юлії Тимошенко висловили свою підтримку, Європейська народна партія, Європейський союз і блог Маттео Каццулані "Голос помаранчевих".
Може бути відхилене прохання Тимошенко дозволити їй вирушити до Брюсселя на конгрес Європейської народної партії, на який вона була запрошена. Звинувачена у використанні кіотських фондів для виплати пенсій у час кризи і для некоректного придбання 27 машин швидкої допомоги, Юлія Тимошенко отримала відмову в праві на виїзд з країни. Щодня вона змушена приходити до прокуратури, щоб поставити свій підпис.
Свою підтримку і побажання гарного Різдва, яке в Україні святкується 7 січня, душі помаранчевої революції висловив угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан, черговий президент Європейського союзу. Він висловив солідарність від імені Європейського союзу, резюмує видання.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас