Кращі валютні аналітики світу рекомендують вкладати кошти в долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кращі валютні аналітики світу рекомендують вкладати кошти в долар

Валюта
2011
Долар цього року буде найвигіднішим об'єктом для інвестицій на валютному ринку, оскільки програма Федерального резерву щодо викупу облігацій підтримає відновлення американської економіки, стверджують найточніші у своїх прогнозах валютні аналітики світу за версією агентства Bloomberg.
Курс долара зросте цього року до євро, японської ієни і британського фунта стерлінгів, вважають аналітики Wells Fargo, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ і SJS Markets, які останні шість кварталів показували найкращі результати.
Зокрема, головний стратег Wells Fargo Нік Бенненбрук, який займає верхній рядок у рейтингу валютних аналітиків Bloomberg, прогнозує зміцнення долара на 5% в парі з євро в 2011 році і на 11% в парі з ієною.
"Відновлення економіки США буде йти швидше, ніж у єврозоні, Японії або навіть Великобританії, що призведе до зміцнення долара відносно цих валют", - сказав Бенненбрук.
ВВП США зросте на 2,6% цього року, прогнозують економісти, опитані агентством Bloomberg. У єврозоні підйом ВВП складе 1,5%, в Японії - 1,3%, у Великобританії - 2%, свідчать дані аналогічних опитувань.
Минулого тижня долар подорожчав в парі з євро на 3,7%, з ієною - на 2,4%.
Більшість опитаних Bloomberg аналітиків очікують, що до кінця 2011 року курс долара до євро складе $1,31, до японської нацвалюти - 90 ієн, до фунта стерлінгів - $1,58.
На 14:15 євро коштував $1,2945, фунт - $1,5559, за долар давали 83 ієни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас