Генсек ООН закликав Лукашенка звільнити політв'язнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек ООН закликав Лукашенка звільнити політв'язнів

Казна та Політика
177
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав владу Білорусі звільнити журналістів, кандидатів у президенти від опозиції та їхніх прихильників, які були заарештовані після президентських виборів в країні 19 грудня 2010 року.
Про це УНІАН повідомили в Центрі новин ООН.
Пан Гі Мун відзначає серйозне занепокоєння, висловлене групами спостерігачів щодо виборчого процесу в Білорусі та розвитку подій після виборів. Він заявив, що уряд повинен повною мірою дотримуватися прав людини.
"Генеральний секретар визнає важливу роль офісу Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у Білорусі шкодує з приводу рішення білоруського уряду закрити цей офіс у Мінську", - заявив прес-секретар ООН на брифінгу в Нью-Йорку.
Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2010 року в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг чинний Президент Олександр Лукашенко, який отримав близько 80% голосів виборців.
Увечері 19 грудня міліція жорстоко придушила акцію протесту опозиції, заарештувавши понад 600 осіб, серед яких 7 опозиційних кандидатів у президенти.
В даний час у рамках порушеної кримінальної справи стосовно організації та участі в масових заворушеннях у слідчому ізоляторі КДБ Білорусі перебувають четверо екс-кандидатів у президенти, в тому числі поет Володимир Некляєв. Звинувачення висунуті понад 40 довіреним особам і представникам виборчих штабів альтернативних кандидатів у президенти.
1 грудня Міністерство закордонних справ Білорусі повідомило, що влада країни не продовжила мандат офісу ОБСЄ в Мінську. На думку офіційного Мінська, оцінка результатів діяльності білоруського офісу ОБСЄ показує, що мандат офісу виконаний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас