ЄС назвав умови зближення з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС назвав умови зближення з Україною

Казна та Політика
1410
Без дотримання прав на мирні збори і свободу засобів масової інформації Україна не зможе досягти зближення з Європейським Союзом. Таке послання привіз до Києва єврокомісар із питань розширення Штефан Фюле. Сьогодні він зустрінеться з українським президентом, прем'єр-міністром і представниками уряду і парламенту, аби погодити план двосторонньої співпраці на 2011 рік. Це вже четвертий візит Фюле до Києва за останні десять місяців.
Як зазначив прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік, інтенсифікація діалогу між Україною і Євросоюзом пов'язана з тим, що сторони хочуть до кінця року завершити переговори зі створення зони вільної торгівлі з ЄС і імплементувати план дій із запровадження безвізового режиму, пояснив Стулік. "Наступний рік буде напруженим роком для запровадження реформ в Україні", - сказав він.
"Перед нами багато викликів. Не в останню чергу комісар Фюле хоче поговорити про свободу зборів, свободу преси, права людини, розвиток демократії. Оскільки це цінності, на підставі яких ЄС хоче будувати свої відносини з Україною", - зазначив він. За його словами, нинішній візит єврокомісара не слід розцінювати як "приїзд ревізора".
Однак Фюле хоче мати повну картину про розвиток подій в Україні. Тому він проводить зустрічі не лише із офіційними українськими представниками, а і з активістами із недержавних організацій.
Нагадаємо, вчора у другій половині дня до Києва прилетів комісар із питань розширення ЄС Штефан Фюле. Він зустрінеться із президентом Віктором Януковичем, прем'єром Миколою Азаровим, главою МЗС, опозиціонерами, бізнесменами, медіаекспертами. Крім того, Фюле поцікавиться бізнес-кліматом в Україні і поговорить про наші реформи.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас